Naslovnica // Activities // Ekologija // Eko akcija na Korani 2010.

Eko akcija na Korani 2010.

PDF
Print
E-mail
Friday, 14 May 2010 08:55
There are no translations available.

I ove godine, na poziv ekološke udruge "Čuvari Korane", naše društvo se odazvalo eko akciji čišćenja rijeke Korane i priobalja podno Drežnik grada. Datum je bio prigodan – praznik rada, 1. svibanj, a ekipa malobrojna ali orna za rad i kršenje prazničkog običaja.

U sunčano jutro tamo su se, uz vrijedne domaćine pojavili: naš predsjednik Tihi, Alan i Danijela sa podmlatkom, Krešo i Darko. U prvoj fazi očistili smo od šikare i manjih stabala oko 150 kvadrata strme padine ispod Drežnik grada. Nakon kratke rehidracije prešli smo na Drežničku plažu, naoružani sa dvije motorke. Tamo smo sasjekli na desetke malih, velikih, ali i trulih stabala, dok je Tihi sa druge strane rijeke koordinirao cijelom akcijom. Potpuno smo očistili i strmi dio između 3 stijene okomite na rijeku, tako da su sad lijepo vidljive. Uspješno smo se okušali i u novoj disciplini - slobodno penjanje sa motornom pilom. Nakon 4 sata neprekidnog rada stigle su i prve pivice na mjesto izvođenja radova, a nakon vraćanja snage i energije stvarno odličnom kotlovinom, ostatak večeri proveli smo kod naše drage Željke.
Nedjelju smo iskoristili da provjerimo stanje u Novoj Kršlji, posjetili Baraćeve špilje i obavili uspješne razgovore sa lokalnim pučanstvom. Drevni Drežnik grad i njegova okolica su sada stvarno lijepo i ugodno mjesto. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo našoj domaćici Željki na gostoprimstvu, kao i ostalim našim prijateljima iz Drežnika i okolice.
Vidimo se dogodine.

Fotografije: Darko Višek

AddThis

Skup speleologa Hrvatske 2012.Iz sadržaja