Naslovnica // Category Blog // Seminar o opremanju speleoloških objekata

Seminar o opremanju speleoloških objekata

PDF
Ispis
E-mail
Autor Admin
Utorak, 02 Listopad 2012 18:59

KOMISIJA ZA SPELEOLOGIJU HPS i SU KRAŠEVSKI ZVIRI organiziraju seminar o opremanju speleoloških objekata koji će se održati u Ivancu, 3. i 4. studenog 2012. Praktične vježbe i predavanja provodit će se na stijeni Rudski Gubec - Pokojec. Smještaj polaznika je u prostorijama „Stare škole u Salinovcu“ – Salinovec – (udaljeno 4 km od Ivanca prema Varaždinu). Kotizacija je 30 kn. Seminar je namijenjen svim speleološkim pripravnicima i speleolozima koji ne vladaju tehnikama opremanja objekata. Naglasak je na praktičnom radu svih polaznika.

Program obuhvaća osnovne cjeline tehnika opremanja:
- Opremu za opemanje speleoloških objekata
- Pripremu za opremanje
- Sidrišta - Međusidrišta - Devijacije
- Prečnice za osiguranje i napredovanje
- Organizacija opremanja
- Situacije opremanja

Sudionici su obavezni ponijeti sa sobom: opremu za spavanje (vreću za spavanje, karimat i sve ostalo vezano uz to), osobnu speleološku opremu, adekvatnu rasvjetu za rad u špilji, spiter i kladivo, 30-ak m užeta po osobi, 5 karabinera, zamku. Rok za prijave preko matičnih društava je do 26. listopada.

Također, 3. studenog 2012. godine održati će se i izborna skupština Komisije za speleologiju HPS, u Ivancu, u prostorijama Gradske vijećnice, sa početkom u 19 sati.


AddThis
Ažurirano ( Utorak, 02 Listopad 2012 19:06 )

Skup speleologa Hrvatske 2012.Iz sadržaja